tina lenz

Tina Lenz

Tina Lenz is een freelance designer en onderzoeker, geïnspireerd door culturele diversiteit. Ze onderzoekt de impact van globale processen op lokale, alledaagse werkelijkheid. Daarbij hanteert ze antropologische onderzoeksmethoden die interessant en bruikbaar zijn voor ontwerpers. Haar werkwijze integreert de kracht van generatieve methodieken bij ontwerpend onderzoek gebaseerd
op interdisciplinaire samenwerking, co-creatie en participatie van beoogde doelgroepen. Tina heeft grafisch ontwerp gestudeerd aan de AKV | St. Joost en haar master gehaald aan het Sandberg instituut in Amsterdam. In 2009 heeft zij een premaster antropologie gedaan aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, gevolgd door een Erasmusuitwisseling aan de KU Leuven. Binnen de masteropleiding Kunsteducatie aan de AHK doet zij onderzoek naar antropologische methoden die studenten Vormgeving kunnen toepassen. Tina Lenz geeft samen met Jeroen van den Eijnde de workshop My Home Your Home.

Blog www.designanthropology.nl

Website http://tinalenz.nl

Nieuwste gasten