sabine wassenberg

Sabine Wassenberg

Sabine Wassenberg geeft de workshop Mijn ego en ik.

Sabine neemt ook deel aan het lezingen & gesprekken programma met een gesprek over: Wat is een ik? Wat is een ego? Wat is bewustzijn? Wat is leegte? Het zijn vragen die Sabine Wassenberg al haar hele leven bezighouden. Ze gaat filosofie studeren en zet daarna een bedrijf op als kinderfilosofe. Maar de vragen blijven. Om een mogelijk antwoord te vinden gaat Sabine op reis. Ze ontmoet drie wetenschappers die de kunst van meditatie onderzoeken: een psychiater in India, een wiskundige in Nederland en een neuroloog in Amerika. Op nieuwsgierige, nuchtere wijze vlecht ze hun denkbeelden aaneen. Het verschil tussen ‘ego’ en ‘ik’ wordt Sabine steeds duidelijker, maar ook dat ze zelf de diepte in moet.

Sabine Wassenberg (1981)heeft haar persoonlijke filosofische zoektocht naar het ‘ik’ beschreven in het boek Mijn ego en ik (AW Bruna, 2015). Hierin ontmoet ze op haar reis verschillende wetenschappers die boeddhistische meditatie onderzoeken en begint ze dingen te begrijpen over het ik, ego, leegte en verlichting.  Voor de dagelijkse kost doet ze het mooiste werk van de wereld: ze filosofeert met kinderen op basisscholen, vanuit de organisatie WonderWhy. Hierover komt van haar hand eind maart 2017 het boek Kinderlogica uit.

Bekijk ook het interview met Sabine over identiteit

www.sabinewassenberg.com
www.wonderwhy.nl

Nieuwste gasten