igor vrebac

Igor Vrebac

De Bosnisch-Nederlandse Igor Vrebac is opgeleid tot mimespeler, maar gooit hoge ogen als beginnende theatermaker. Met zijn regiedebuut Macho Macho (2016) won hij de Dioraphte ‘Best of Amsterdam Fringe’ award. Voor deze voorstelling heeft Vrebac zich laten inspireren door Instagram selfies, Turks worstelen en het idee van bromance. Om te onderzoeken wat mannelijkheid eigenlijk is. Wat schuilt er achter de Calvin Klein six packs? Welke impact heeft een billboard met bier drinkende baardreuzen op mannen? Wanneer mag een man zijn kwetsbare kant laten zien? Het resultaat is een visueel aantrekkelijk theaterduet waarin mannelijke schoonheid op de proef wordt gesteld. Igor Vrebac doet samen met Lana Čoporda, Isis Germano en Selm Wenselaers mee aan de workshop Gender in perspectief.

Nieuwste gasten