jeroen lutters

Jeroen Lutters

Jeroen Lutters is lector kunst- en cultuureducatie aan ArtEZ University of Arts. Hij is auteur van o.a. In de schaduw van het kunstwerk: studies in Art Based Learning, een methode waarvan de basisgedachte is: niet leren over, maar leren van kunst door deze te benaderen als een vorm van denken. Hij stond ook aan de wieg van de nieuwe full-time ArtEZ Masteropleiding Artist-Educator. Het lectoraat richt zich op drie thema’s van onderzoek: de herwaardering van de positie van het kunst- en cultuur onderzoek en onderwijs, het ontwikkelen van eigentijdse tools voor kunst en cultuuronderwijs en onderzoek en het verhogen van de maatschappelijke impact van kunst- en cultuuronderwijs en onderzoek. Naast zijn lectoraat bij ArtEZ is hij Honorary Lector bij Windesheim Hogeschool, waar hij zich inzet voor de versterking van de positie van de Arts en Humanities.

Jeroen Lutters en Giovanni Dalessi geven tijdens U staat hier op 10 november 2016 de workshop ‘Ghosttowns: artistic research in de praktijk’

Nieuwste gasten