Eric Frijters

Architect en auteur Eric Frijters (1972) is voor de gezamenlijke Academies van Bouwkunst lector Future Urban Regions (FUR).  FUR is gericht op de verbetering van de stad en onderzoekt stedelijke (eco)systemen en vernieuwende ontwerpmiddelen voor de bestaande stad.  Eric is tevens partner bij FABRIC – architectuur, stedenbouw, regionale strategie. Hij won in 2010 samen met Olv Klijn de Prix de Rome en werd in 2012 genomineerd voor de Iakov Chernikhov International Architecture Prize ‘voor ontwerpers , die in het veld experimenteren met innovatieve architectuur , onderwijs en onderzoek in architectuur en stedenbouw’. Frijters is (co)auteur van diverse boeken, waaronder recentelijk Gezonde Verstedelijking en A new metabolism for Rotterdam.
www.futureurbanregions.org/about
www.fabrications.nl

Eric Frijters geeft bij U staat hier op 10 november 2016 de lezing ‘Wat is gezonde verstedelijking?’ Bekijk hier de videoregistratie van deze lezing.

 

 

Nieuwste gasten