manon van hoeckel

Manon van Hoeckel

Manon van Hoeckel is een Nederlandse ontwerper/kunstenaar, gevestigd in Amsterdam. Haar projecten leggen veronderstellingen bloot, promoten debat en sporen aan tot actie of beweging. In 2014 studeerde ze af aan de Design Academy Eindhoven met het project In Limbo Embassy, een mobiele ambassade voor niet-gedocumenteerde vluchtelingen. Met asielzoekers als ambassadeurs creëert In Limbo Embassy bewustwording over de situatie van asielzoekers en betrekt de samenleving bij het vluchtelingenvraagstuk. Als reizende ambassade faciliteert In Limbo Embassy dialoog tussen de niet-gedocumenteerden en de Nederlandse burger. Met dit project werd ze genomineerd voor een Dutch Design Award.

Manon gaf samen met Henk van Houtum een workshop bij Chaos & Conflict op 12 februari 2016.

 

Nieuwste gasten