Jonas Staal

Jonas Staal

Jonas Staal studeerde monumentale kunst in Enschede (Nederland) en Boston (VS). Zijn werk omvat interventies in publieke ruimtes, tentoonstellingen, lezingen en publicaties. Daarbij ligt zijn focus op de relatie tussen kunst, politiek en ideologie. Momenteel werkt hij aan een promotie onderzoek getiteld Kunst en Propaganda in de 21e Eeuw voor het PhDArts programma van de Universiteit Leiden. Staal is de oprichter van de culturele en politieke organisatie New World Summit die alternatieve parlementen ontwikkelt voor stateloze organisaties die uitgesloten zijn van het democratische discours. Hij publiceert regelmatig in boeken, kranten en tijdschriften zoals Manifesta Journal, Metropolis M en NRC Handelsblad. http://www.jonasstaal.nl

http://www.newworldsummit.org

Bij Chaos & Conflict gaf Jonas samen met Chris Keulemans een workshop: Kunst als conflict.Tevens nam hij deel aan het debat Too Artist to Act? en gaf hij een lezing Jonas Staal: Art, Conflict and the New World

 

Nieuwste gasten