chris keulemans

Chris Keulemans

Chris Keulemans begon in 1990 als programmamaker bij De Balie, centrum voor cultuur en politiek in Amsterdam. Van 1995 tot 1999 was hij hier directeur. Hij publiceerde zes boeken, fictie en non-fictie, en publiceerde talrijke artikelen over kunst, engagement, migratie, muziek, cinema en oorlog in o.a. de Volkskrant en Vrij Nederland. Keulemans was een van de oprichters van de Tolhuistuin in Amsterdam.
Voor een onderzoek over kunst in tijd van crisis of gewapende conflicten reisde hij door steden als Beirut, Jakarta, Algiers, Prishtina, Sarajevo, Tirana, New York, New Orleans en Ramallah, waar hij talrijke gedreven en getalenteerde kunstenaars opzocht.

Chris Keulemans gaf samen met Jonas Staal de workshop Kunst als conflict op 12 februari bij Chaos & Conflict.

Over deze dag schreef hij een bespiegeld artikel:  “Trojaanse paarden, het Feestaardvarken en het Plein van de Vrijheid “. Lees hier het artikel.

 

Nieuwste gasten