Maarten Vanden Eynde, interview door Sarah Meuleman

Beeldend kunstenaar Maarten Vanden Eynde zet in zijn werk de klok stil en probeert het proces van tijd te ontrafelen. Zijn werk bevindt zich op de grens tussen verleden en toekomst. Soms vooruitblikkend op de toekomst van gisteren, som terugkijkend naar de geschiedenis van morgen. Hij legt uit hoe hij daarbij met Genetology (De Wetenschap der Eerste Dingen), de zelfverzonnen tegenhanger van de bestaande Eschatologie (De Wetenschap der Laatste Dingen), te werk gaat.

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] de Grote Geheugen Show op 13 februari 2015 de workshop: Back to the Anthropocene. Sarah Meuleman interviewde Maarten over […]

  2. […] Sarah Meuleman (journalist, programmamaker, presentatrice) was op 13 februari 2015 moderator van het middagprogramma van de Grote Geheugen Show. Zij interviewde Caro van Dijk (architect) & Laura Lynn Jansen (designer): The Art & Science of Dementia Care. Zij gaf een interview met choreografe Meg Stuart: Moving the archive en was in gesprek met Maarten Vanden Eynde (beeldend kunstenaar): Genetology […]

Reacties zijn gesloten.